Merih Forum

Tam Versiyon: İett Tarafından Üretilen Akıllı Durak Projesi Hizmete Giriyor
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
İstanbul’lular çok yakında teknolojiyi duraklarda dahi hissedebilecekler. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada çok yakında tüm İstanbul’u kapsaması beklenen akıllı duraklar yerleştirilecek.
Duraklarda bir insanın hemen hemen tüm teknolojik ihtiyaçlarını karşılyacabilecek kapasite bulunacak. Akıllı duraklar ilk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi durağına yerleştirildi.
Duraklarda bulunan özelliklerden birtanesi biletmatik. Bu sayede bilet almak için istasyon vb. yerlere ihtiyaç duymadan ihtiyacınızı giderebileceksiniz. Son zamanlarda haberleri çıkan otobüslerde ücretsiz Wi-Fi sistemi otobüslerden önce duraklara geldi! Artık duraklarda Wi-Fi ağı bulunacak, üstelik tamamen ücretsiz. Akıllı durakların bir diğer özelliği ise aküllü araçlar için şarj ünitesi bulunması. Bunun yanında yolcular, bir tuş yardımıyla operatörden duraklar ve otobüsler hakkında detaylı bilgi alabilecek. Son zamanlarda duraklara yerleştirilen LCD bilgilendirme ekranları da bir yere kaybolmadı, onlar da yeni gelecek akıllı durakların içinde mevcut olacak.
Şık bir tasarıma sahip olan yeni akıllı duraklar bir yolcunun ihtiyacı olan şeylerin çoğunu karşılayacak donanıma sahip. Akıllı duraklar için sevindirecek diğer bir haber ise duraklar kullandıkları sistemlerin enerjilerini güneş enerji panellerinden alacak.