Merih Forum

Tam Versiyon: Qualcomm'dan BlackBerry'e tarihi ödeme!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Çeşitli patent ve rekabet anlaşması ihlalleri yüzünden mahkemelik olan Qualcomm ve BlackBerry anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre Qualcomm inanılmaz bir ceza ödeyecek.

[Resim: intro-1437553287.jpg]

Qualcomm ile BlackBerry arasında süregelen ve uzadıkça uzayan dava hakkında son karar verildi ve şirketler arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre Qualcomm'un BlackBerry'e 814 milyon Dolar ödemesi gerekiyor.
Samsung'un yeni akıllı telefonu ortaya çıktı!


Rakam 1 milyar Dolar'ı bulur mu?


Fakat Qualcomm'un çilesi bu borçla da bitmeyecek. Zira avukatlık ücretleri, yapılan harcamalar ve faizler de eklendiğinde ödenmesi gereken miktar 940 milyon Dolar'ı aşıyor.
İki taraf arasında anlaşmanın sağlanmasının en büyük sebebinin de oldukça yüksek bir şekilde borcu yükselten faiz oranları olduğu düşünülüyor. Qualcomm'un akıllıca bir hamle yaparak erken anlaşma yoluna gittiğini ve sürecin uzatılmasıyla birlikte ödenmesi gerekecek faizden bu şekilde kurtulduğu da iddia edilebilir.
Bu duyurunun ardından BlackBerry hisseleri son dört yılın en yüksek değerine ulaştı. Qualcomm hisselerinde ise müthiş bir gerileme gözlemlendi.