Merih Forum

Tam Versiyon: ruby belgeler
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Try Ruby!Ruby’yi tarayıcınızda deneyebileceğiniz interaktif bir tutorial. Bu 15 dakikalık çalışma ile bu dile yenibaşlayanların ilk denemelerini yapmaları amaçlanmıştır.Ruby KoansKoans Ruby öğrenmek için bir aydınlanma yolu üzerinden yürümenizi sağlar. Amaç Ruby dilini, deyimlerini, yapısını ve birkaç çok kullanılan yapılarını öğrenmek ama bununla beraber size kültürünü de öğretiyor.Hackety HackKüçük programcının başlangıç kiti. Shoes GUI Toolkit kullanarak Ruby programlamayı öğrenmek için eğlenceli ve koly bir yol.Why’s (Poignant) Guide to RubyRuby’nin hikayelerle, nüktelerle ve karikatürlerle anlatıldığı sıradışı ama ilginç bir kitap. Orjinali why the lucky stiff tarafından yazılmıştır, bu klavuz Ruby’ye yeni başlayanlar için bir klasiktir.Programlama ÖğreninChris Pine tarafından, yeni başlayanlar için yazılmış harika bir kılavuz. Eğer programlama bilmiyorsanız, buradan başlayın.20 Dakikada RubyRuby’nin temellerini kapsayan hoş bir kılavuz. Başlayıp bitirmesi yirmi dakikadan fazla zamanınızı almayacak.Ruby ve Diğer DillerBaşka bir dilden Ruby’ye mi geçiyorsunuz? C, C++, Java, Perl, PHP, ya da Python, farketmez! Bu makale sizi saracak!Ruby ÖğrenmekDile yeni olanlar ve Ruby’nin kavramlarına ve yapısına sağlam bir giriş yapmak isteyenler için Ruby öğrenci notlarından derlenmiş mükemmel bir kolleksiyon.Ruby SSSRuby deyimlerini öğrenmek ya da tipik programlama tekniklerinin Ruby yoluyla nasıl yapıldığını göstermek için toplanmış soru ve cevaplar.Tüm Yeni Gelenlerin Bilmesi Gereken ŞeylerRuby Garden Wiki ‘nin “yeni gelenlerin bilmesi gereken şeyler” sayfası.Ruby & Ruby on Rails programlama kılavuzlarıHem Ruby hem Rails için zengin içerikli kılavuzlar sunan, iyi organize edilmiş bir site.
El Kitapları
Ruby ProgramlamaPratik Programcılar’ın Kitabı ‘nın ilk baskısı. İngilizce Ruby kaynakları arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan bu kitabı, çevrimiçi okuyabilirsiniz.Ruby Kullanıcı KılavuzuRuby diliyle ilgili pek çok alanda hoş görüşler sunan bu belgenin orijinali Yukihiro Matsumoto (Ruby’nin yaratıcısı) tarafından yazılmış olup, Goto Kentaro ve Mark Slagell tarafından İngilizce’ye, Pınar Yanardağ tarafından da Türkçe’ye çevirilmiştir.Ruby Programlama WikikitabıBaşlangıç ve ileri düzeyde içeriğe sahip olan çevrimiçi, kapsamlı bir kılavuz.
Referans Belgeleri
Ruby Çekirdek ReferansıRDoc ile kaynak kodundan üretilmiş bir belge. Bu belge tüm çekirdek sınıfları ve modülleri (String, Array, Symbol gibi) içerir.Ruby Standart Kütüphane ReferansıYine RDoc ile üretilmiş bu referans belgesi, standart kütüphaneyi kapsayacak niteliktedir.RubyDoc.infoRuby gem’leri için dökümanlar ve GitHub Ruby projeleri için tek kaynak site.Ruby & Rails Searchable API DocsAkıllı arama özellikleri olan Rails ve Ruby dökümantasyonu.RubyDoxRuby, Rails, Gem ve Plugin Belgeleri.