Merih Forum

Tam Versiyon: Siri'ye Türk Rakip: CEYD-A
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Yüzde yüz yerli bir sesli asistan olan CEYD-A, Siri ve Cortana gibi rakiplerine meydan okuyor. Sesli asistan ile Türkçe komutlarla yüzlerce farklı işlevi yerine getirebilmek mümkün.


[Resim: ceyda.jpg]


Sesli asistanlar, akıllı telefonlarımızı daha işlevsel kılan ve hayatımızı kolaylaştıran yegane teknolojierden biri.

Günümüzde Apple'ın Siri'si, Google'ın Google Now'ı ve Microsoft'unCortana'sı gibi birçok sesli asistan yaygın bir biçimde kullanılabiliyor.

Peki size bunlar haricinde Cenker Şişman tarafından geliştirilen yerli bir sesli asistanımızın daha olduğunu söylesek?

Yerli Siri CEYD-A

Bilgisayar yüksek mühendisi Cenker Şişman tarafından geliştirilen ve dolayısıyla tamamen Türkçe bir şekilde karşımıza çıkan CEYD-A sesli asistanı, Siri gibi dev rakiplere kafa tutabilecek kadar iyi bir yazılım.
Google Play Store'da ücretsiz bir şekilde yer alan CEYD-A asistanı, binlerce farklı komutu algılayabiliyor ve aldığı komutları yerine getirebiliyor.


[Resim: img_55f7323ac5f61.png]


Sesli asistan ise sesli aramalar yapmak, gelen çağrıyı yanıtlamak veya reddetmek, sesle mesaj atmak, trafik yoğunluğunu öğrenmek,  resmi tatil ve bayramların sorgulanması gibi binlerce farklı işlev için kullanılabiliyor.

Google Play Store'da 22.000'den fazla oy alan ve 4.4 puan ortalaması bulunan CEYD-A sesli asistanını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.



Android için CEYD-A indir
geç kalınmış bir proje. yinede iyi tabi