• 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joysro Likya

 
#1

ana siteden alınana göre;




[Resim: 9d3c45e24ed6db6858.png]


[Resim: 4b5285e36aae0b0a09.png][Resim: 72b165e36ab0929092.png][Resim: 5633c5e36aad54d6eb.png][Resim: ddbf85e36aaeb8009f.png][Resim: e64565e36aaf603745.png][Resim: 039e25e36aabf0cfe8.png]







# Videomuzu 4K formatında ve tam ekran modunda izlemenizi tavsiye ederiz. [Resim: smile.png]


Önsöz

Dünya tarihine yön vermiş İpek Yolu'nun cesur yoldaşlarına merhaba!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yenilikçi ve en aktif özel oyun yapımcılarından birisi olan JoySro tarafından hazırlanmış yeni bir maceranın tanıtım konusuna hepiniz hoş geldiniz.

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en uzun soluklu private sunucu yapımcısı JoySro'nun kaleme aldığı Likya hikayesi ile sizleri maceraya davet ediyoruz.

Likya; Çin'in uçtan uca amansız ve bir o kadarda ilkel topraklarından, Avrupa'nın mitolojik öyküsüne uzanan uzun bir oyun öyküsü ile kendi dünyasına sizleri bekliyor..

Bilmeyen oyuncularımız için biz kimiz?

Otobiyografi

JoySro; kısaca 2011 Yılında siz değerli oyun severlere kapılarını açan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın alanında en yenilikçi ve başarılı özel sunucu yapımcısıdır. JoySro yaklaşık 9 Senelik bir oyun tecrübesi ile bir çok sunucu hazırlamış ve Dünya'nın dört bir yanından bir çok oyuncunun keyifle oynadığı birbirinden güzel bir çok sunucuya ev sahipliği yapmıştır. Siz değerli oyuncularımızın desteği ile adını başarılarla duyurmuş, Hazar sunucusu ile tam sekiz sene süren ve hala devam etmekte olan sunucusu ile private serverlar arasında bir ilki ve tek olmayı başarmış bir sunucu yapımcısıdır.

2011 Yılında çıkmış olduğumuz bu zorlu macerada her bir projemiz bizlere değer katmış, her bir hikayede siz değerli oyuncuların yorumları ve yönlendirmeleri ile daha iyi işleri başarmış ve gücümüze güç katarak yolumuza devam etmekteyiz.

Oyuncu bazlı yönetim anlayışımız gereği tüm yapıcı eleştirileri değerlendirerek kendimize bir takım dersler çıkartarak yeni ve sizlere çok daha fazla hitap edecek bir sunucu ile karşınızda olmaktan mutluluk duyarız. Her bir sunucumuzdan sonra mutlak oyuncu memnuniyeti hedefi ile edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeler ile sizlerin memnuniyetini hat safhada tutmak için tüm çabamız ile başarılı işler yapacağımızdan şüphesiz ki eminiz. İşte bu bilgi birikimi ile kaleme aldığımız yeni sunucumuz Likya ile sizlere uzun soluklu, problemsiz ve heyecan dolu bir hikayeye davet ediyoruz.



[Resim: 55e985e1f6fbc7c0d1.png]


JoySro tarafından hazırlanan ve 2020 yılına damgasını vurarak macerasına start verilecek olan Likya 110 Cap oyun düzeni ile inşaa edildi. Oyun hikayesi bakımından en macera dolu caplerden birisi olan 110 Cap ile oyun heyecanını oldukça keyifli bir şekilde yaşayacaksınız. Bir çok otonom etkinliğe ve oyun dinamiğine sahip olması nedeni ile Likya'nın cap düzeni 110 Cap olarak belirlenmiştir.

JoySro tarafından hazırlanmış en yenilikçi sunucusu olma özelliğini taşıyacak olan Likya ile oyun hikayesinde yapılan yenilikler ile oldukça keyif dolu bir oyun tecrübesi sizleri bekliyor olacak.

Tarihten bu yana devam eden Çin - Avrupa savaşının en dinamik hikayesinde sizlerde yerinizi almak istiyorsanız hazır olun! Likya hikayesi başlıyor..

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Likya'nın hikaye ayrıntılarını hep birlikte inceleyelim..





[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: 64ed15e33433053e8b.png]





Likya hikayesi yukarıda yer alan künyede belirtildiği ana kalıplar eşliğinde inşa edildi. Sunucunun ana dinamikleri sizler için özenle hazırlanırken, sunucunun özellikleri uzun soluklu bir maceraya ev sahipliği yapacağı şekilde belirlendi.
110 Cap düzeni ile Çin ve Avrupa'nın emsal güçleri ile hikaye başlıyor..





[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: 42d8e5e1f60bac6bbd.png]



Başlangıç eşyaları;
Likya macerasında sizlerin daha keyifli bir şekilde başlangıç yapmasını istiyoruz. Macera biraz zorlu geçebilir, ancak başlangıç itemleri ile sizleri bir nebzede olsa rahatlatmak istiyoruz ve oyunun başlangıcında size bir takım hediyeler veriyoruz.




[Resim: 7518a5e2606789df18.png]



Yukarıdaki görselde yer alan başlangıç itemleri yalnızca bir hesapta açılan ilk karaktere verilecek olup, ikinci açılacak karaktere başlangıç itemleri ve başlangıçta verilen SP miktarı verilmeyecektir. Lütfen dikkat aynı hesap içerisinde açacağınız 2. karaktere SP verilmeyeceği için bu konuya dikkat ederek 2. karakteri oluşturmanızı önemle uyarıyoruz.

Aynı zamanda başlangıçta verilen itemler karakter korumalı olup, başka bir karaktere nakledilemez olarak düzenlenmiştir.





[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: f84735e1f4bb2ce7f3.png]





Ayrıcalıklı olma zamanı! Karşınızda Likya Premium Plus!
Tüm online oyunların olmazsa olmaz özelliği haline gelen Premium üyelik sistemi Likya'da da sizlere sunuldu. Ayrıcalıklı avantajlar elde etmek için sizler için özel olarak hazırlanan Premium Plus ile stratejik açıdan oldukça önemli olan +10 Str ve +10 INT başta olmak üzere savunma ve saldırı gücünüze ek atışlar kazanabilirsiniz.

Aynı zamanda oyun dolu olduğunda Premium Gold Time Plus sahibi oyuncularımız trafik sorunu yaşamaksızın oyuna hızlıca giriş yapabilirler. Ayrıca karakteriniz oyunda online olmasa dahil sitemiz üzerinden premium gold time plus'ı kullanabilirsiniz.

Ayrıca hiç bir karakteriniz olmasa bile ID'nizde 300 Silk ve üzeri silk yüklü ise ilk girişte oyun dolu olsa dahil giriş yapabilirsiniz.





[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]




[Resim: 48e545e1f4bf59c213.png]


Kolay ve hızlı bir başlangıç için Starter Package!

Maceraya ne kadar hızlı bir başlangıç yaparsanız bir o kadar rakiplerinize fark atabilirsiniz. Hızlı bir başlangıç için gereksiz zaman kaybını ve ek maliyetleri önlemek adına sizlere güzel bir başlangıç paketi hazırladık. Starter Package ile bir araya toplanmış birbirinden özel eşyalar sizleri bekliyor. Üstelik bu eşyalar tek başlarına satın alındığından çok daha ucuz bir şekilde bu paketin içerisinde yer alıyor.

3 Farklı Starter Package ile dileyen oyuncularımız Devil içeren, dileyen oyuncularımız Angel içeren, dileyen oyuncularımız ise Asura içeren Starter Package satın alabilecek.

Yapmanız gereken tek şey aldığınız starter package'i inventory'nize alıp JoySro exchanger NPC'si ile konuşmak. NPC sizden otomatik olarak starter package itemini alacak ve yerine içerisinde bulunan tüm itemleri teslim edecektir.




[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]



[Resim: 6950f5e1e29aa77d5c.gif]


Gücünüze güç katacak yeni bir Devil! Asura's Spirit karşınızda!

Yenilikçi yüzünü her alanda vurgulayacağımız Likya'da yeni bir devil modu Asura's Spirit ile görsel bir şölen sunabileceksiniz. İşlevsellik bakımından Devil ve Angel ile aynı özelliklere sahip olan Asura's, görsel farklılığı ile sizlere yenilik katacak. Item Mall üzerinden satın alabileceğiniz bu görsel şölen ile karakterinize renk katacaksınız.



[Resim: 7ad535e333ef86c66b.png]
Emin adımlarla Likya macerası için ! Seal Of Moon set ödüllü başlangıç görevleri

Likya'da keyifli bir başlangıç yapmanızı istiyoruz. Oyunun başlangıcında hikayeyi biraz daha renkli bir hale getirmek adına sizler için özel görevler hazırladık. 8DG'ye kadar her 10 levelde bir yapacağınız özel görevler ile görev leveline uygun seviyede tam takım Seal Of Moon içeren Moon Set Box kazanabilirsiniz.

Kazandığınız Moon Set Box'ları sağ tıkladığınızda otomatik olarak teleport olacaksınız ve kazandığınız Moon itemler kasanıza (Storage) eklenecektir. Eğer kasanızda 10 Adet boş yer yoksa oyundan düşebilirsiniz. Bu nedenle Moon Box Seti bozdurmadan önce kasanızı kontrol etmeniz gerekmektedir.




[Resim: 565955e31d5afd3f01.png]

Jangan ve Constaninople şehir merkezlerinde bulunan JoySro Quest Menager ile görüşerek alabileceğiniz görevler ile karakterinizi Seal Of Moon eşyalar ve aksesuarlar ile donatabilirsiniz.

[Resim: 676905e333e27cc7a2.png]

Görev seviyeleri ve görev isimlerini

1. Seviye ve üzerinde "Likya macerasının başlangıcı - Nooblar partisi" görevini tamamlayarak 1 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

10. 
Seviye ve üzerinde "Jangan/Const. avcılar kulübüne kayıt - Çaylaklar hızlı koşar." görevini tamamlayarak 2 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

20. 
Seviye ve üzerinde "Yeni diyarlara göç - Kurak toprakların bostan korkuluğu" görevini tamamlayarak 3 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

30. 
Seviye ve üzerinde "Bekle beni Hotan - Ben çaylak değilim!" görevini tamamlayarak 4 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

4
0. Seviye ve üzerinde "Gerçek dünyanın başlangıcı - Serüvenin yolu" görevini tamamlayarak 5 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

50. 
Seviye ve üzerinde "Soğuk havanın ürpertici çığlığı - Yalnızlık Senfonisi" görevini tamamlayarak 6 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

60. 
Seviye ve üzerinde "Çölün gizemli kalbi - Likya hikayesinin kahramanı" görevini tamamlayarak 7 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

70. 
Seviye ve üzerinde "Görevin Sonu - Likya'nın cesur şövalyesi" görevini tamamlayarak 8 DG Seal Of Moon set içeren Box'ı kazanabilirsiniz.

Yukarıda yer alan tüm görevler birbirleri ile bağlantılı olup, bir önceki bitmeden bir sonraki görev alınamamaktadır.




[Resim: a251d5e33518bacfcc.png]


[Resim: 4d0765e334d394e217.png]

İpekyolu demek gizem demek! Macera demek! Unique demek!

Likya serüveni ile JoySro tarihinde ilk defa açılacak olan Shambhala - Shadow Temple ve Shambhala - Fire Temple unique arenalarında heyecan hiç durmayacak.

Hikaye bakımından tıpkı Medusa gibi zamanlamaya dayalı olan Shambhala Temple'ler de spawn olacak özel uniquelerden birbirinden değerli özel eşyalar sahiplerini bulacak.

Shambhala - Shadow Temple'de Dark Warrior tüm ihtişamı ile hükmünü sürdürürken, Shambhala - Fire Temple'de ise Light Warrior ateşlerin içinden doğarak kin ve nefret kusuyor..

Oyunun başlangıç aşamasında oyuncularımızın tüm emeğini maksimum levele ulaşma çabasına yöneltmesi gerektiği için, ileride yapılacak bir yama güncellemesine kadar bu Temple'ler kapalı durumda bekleyecektir.. Kapılar açıldığında hazır olun!





[Resim: 3184f5e333f011cd33.png]
İpek yolunun ilk adımlarını atan cesur savaşçılar için yeni haritalar!

Serüvende özellikle Çin ırkına pozitif bir ayrımcılık yapmak istiyoruz. Çin karakterlere hepimizin özlediği o eski günlerdeki değeri vermek, emsal şartlarda karakter yapılandırmalarına olanak sağlamak ve Çin ırkı oyuncularımızın daha keyifli bir oyun serüveni sunmasına yardımcı olmak adına sadece Çin karakterlere özel haritalar oluşturuldu.



[Resim: e81a75e27757451d3a.png]
Echo Valley ve Salt Desert haritaları Çin ırkı oyuncularımıza özel kopyalandı.

Only CH Solo

Yalnızca Çin karakterlerin giriş yapabileceği bu haritada ister party ile girin isterseniz solo olarak yalnız başınıza girin hiç bir şekilde Party yaratığı spawn olmayacaktır.

Only CH Party

Bu haritaya'da yalnızca Çin karakterler dilerse Party ile dilerse solo olarak giriş yapabilir ve party yaratıkları bu haritada spawn olacaktır.

Ayrıca Echo Valley ve Salt Desert haritaları olası popülasyon fazlalığını önlemek adına tüm ırklar için bir kopya daha yapılmıştır.




[Resim: 8dad15e28ca4df15df.png]


[Resim: 637ed5e2b50917b004.png]



Yolculuğun başlangıcına dönüş! Çin karakter yapılandırması güçlendirmesi

Oyunun old cape dönemlerinde kuşkusuz ki tüm oyun severlerin büyük bir heyecanla oynadığı Çin karakterler zaman geçtikçe güç kaybederek mevcut hali ile ne yazık ki Avrupa karakterler karşısında yeterli güç seviyesinde değildi. Bir çok oyuncumuzun Çin karakterlere olan bağlılığını biliyoruz ve bu kapsamda Çin ırkını hak etmiş olduğu güç seviyesine ulaştırmak adına Çin karakterlerin skill güçlerinde yükseltmeler yapıldı.

Yukarıdaki görselde de yer aldığı gibi onlarca Skill'de Çin karakterlere güç verilmiş oldu. Bu sayede Likya'da Çin - Avrupa savaşları oldukça heyecan dolu olacak. O halde büyük açılışta kimler Jangan'dan maceraya ben de varım diyor?


[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: bf92d5e56d419d14f7.png]

Çin Irkına Pozitif Ayrımcılık! China Damage Buffer

Beta süreci boyunca yaptığımız testler ile Çin ırkına biraz daha pozitif ayrımcılık yapılarak ırkın desteklenmesi gereğini hissettik ve Çin ırkına özel bir damage buffer skilli hazırladık.

Pasif skill olarak eklenen bu skill ile Çin ırkına %5 fiziksel ve %5 büyü saldırı gücü eklendi. Bundan böyle Çin ırkı daha güçlü olacak.


[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]



Likya'da başarının göstergesi özel boxlar!


Likya macerasında etkinliklerden ve özel eğlence modlarından düşürebileceğiniz birbirinden güzel 3 farklı seviyede özel ödül kutuları oluşturduk. Gold, Platinum ve Diamond Box'ların içerisinde kendi seviyelerine göre bir çok özel eşya sizleri bekliyor. JoySro Exchanger NPC'si ile konuşarak Box'ları kırdırabilir, ödüllerin sahibi olabilirsiniz.

[Resim: 632f95e30bb028cf90.png]



Kimler box ister?


[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: a4af15e30bfcae109a.png]
Şanslı mısın? Yoksa yine karavana mı ? Karşınızda JoySro Lucky Box.

Likya'da unique keserek elde edebileceğiniz bir başka özel eşyamız ise Lucky Box! Unique keserek kazanabileceğiniz bu özel itemi JoySro exchanger'dan bozdurarak şansınıza bağlı olarak çeşitli eşyalar elde edebilirsiniz.

Aşağıda yer alan uniqueler de Lucky Box sizleri bekliyor!


  • Tiger Girl
  • Cerberus
  • Captain Ivy
  • Uruchi
  • Isyutaru
  • Lord Yarkan
  • Demon Shaitan




[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]
En güvenilir takascı! JoySro Exchanger

Hotan ve Constantinople şehirlerinde yer alan JoySro Exchanger NPC'leri ile konuşarak Item Mall'dan almış olduğunuz bazı eşyalar, çeşitli etkinlik ve uniquelerden düşen ödül ya da kutularınızı takas edebilir ve karşılığı olan eşyaları alabilirsiniz. Starter Package, Astral - Immortal Box'lar başta olmak üzere JoySro Eventlerinden kazanacağınız eşyaları dönüştürmek adına JoySro Exchanger NPC'si ni kullanabilirsiniz.

[Resim: 724db5e2606b96fff6.png]



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: 72c4b5e1e29bcb4137.gif]
Emek ve başarı için Element System

En çok istek alan sunucu yapılandırmalarından birisi olan ve emek sisteminin belkide en önemli belirleyici unsuru haline gelen Element System simya sistemi Likya sunucumuzda! Element, tablet ve taş sistemi ile oyun içerisinde alternatif bir ticari pazar oluşturulmuş olacak. İşte şimdi gerçek simya ustalarını görme zamanı!



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: de3e05e1f4bd88e996.png]



Güvenilir bir ticaret için Silk Scroll!

Oyun içi alış verişlerinizde ve karakterleriniz arası silk transferinde işinizi oldukça kolaylaştırmak adına bir birinden farklı miktarlarda Silk Scrollar hazırladık. Silk scrolları item mall (F10)'dan temin edip, dilediğiniz şekilde biriktirebilir ya da bozdurup silk olarak kullanabilirsiniz.






[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: 867165e1f4b1df1b40.png]
Daha kolay ticaret için Gold Bar!

Likya'da ticaretin oldukça fazla önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle ticareti daha pratik ve daha fazla güvenli bir hale getirmek adına gold bar sistemini Likya'ya entegre ettik. Güvenli alışverişlere olanak sağlamak adına Gold Barlar Grocery shoplara eklendi. Goldbarları stackleyebilirsiniz, ancak satarken 
mutlaka parçalara bölüp, teker teker satmanız gerekmektedir.


[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: 1455a5e1f4aaf873c0.png]
Yenilenen görünüşü ile yeni Elixir'ler ve Stacklenebilen eşyalar!

Likya macerasında klasik görünümün aksine bazı yeni görsel değişimler yapıldı. Görsel açıdan oyun zevkinizi arttırmak amacıyla oyunda oldukça sıradan görünümde olan Elixirlerin görünümünü değiştirerek, ilginizi çekebilecek bir şekilde renklendirdik.

Oyuncularımızı gereksiz meşguliyetten uzak tutarak, keyifli bir oyun deneyimi kılmak istiyoruz. Bu kapsamda bir çok itemin stackleri arttırıldı ve oyuncularımıza bu kapsamda kolaylık sağlandı.



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: de6f55e1f4b8b10871.png]
Klasik her zaman daha güzeldir! Old cape sistemine dönme zamanı!

Likya'da sizleri özlediğiniz eski zamanlara götürmek adına nostaljik bir değişim ile old cape peçe sistemini oyuna entegre ediyoruz. Savaş ve PvP keyfi şimdi daha fazla keyifli olacak. Likya'da şimdi PvP zamanı!





[Resim: 747175e20b73a46ee1.png]



Şansa mı ihtiyacınız var o zaman tam size göre; Alchemy Booster!

Likya macerasında simyada heyecanı biraz daha arttırmak istiyoruz ve Alchemy Booster'ları oyuna entegre ediyoruz.

[Resim: aec715e31d29162c2e.png]



Kullanıldığında kullanan kişiye 30 Dakika süresince %2, %3 veya %4 oranında şans oranı arttıran bu değerli item ile simya heyecanı oldukça keyifli hale gelecek. Oldukça değerli bu eşyayı çeşitli etkinliklerden ve görevlerden elde edebilirsiniz.



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: df27c5e1f4af5605c6.png]
Destanı yazmaya hazır mısınız? Likya'da kale savaşları!

İpek yolu'nun vazgeçilmezi olan Kale Savaşları; Macerada yer almakta olan bütün guildlerin çeşitli bölgelerde kaleleri işgal etmek için kıyasıya mücadelelerin sergilendiği bir savaştır. Likya Sunucumuzda Hotan, Jangan ve Bandit olarak 3 Kale aktifdir.

Likya sunucumuzun uzun soluklu bir sunucu olmasını hedeflediğimiz ve iç ticareti sürekli olarak dengede tutarak oyuncularımızın gelir dengesini göz önünde bulundurduğumuz için; Kale savaşı vergilerini olası enflasyon ve devalüasyon'un önüne geçebilmek adına sabit vergilendirme sistemi ile gelirlerini sabitledik. İlk kaleyi kazanan guildlerin ekonomik olarak gelir dengesi ile diğer guildlere fazlasıyla fark atmasını bu sayede engellemiş oluyoruz. Kale savaşları her hafta Pazar günü yapılmaktadır. İlk kale savaşı tarihi daha heyecanlı ve rekabet dolu bir ortam oluşması adına sunucu açıldıktan sonra ilan edilecektir.



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: a05d75e2a1c8a3b021.gif]
[Resim: 7d6815e2a20318a5a1.png]


Alışa gelmişin dışında item parlamalarına ek olarak silahınızda sadece görsel açıdan değişiklik yapmanıza olanak sağlayacak ve oldukça şık bir görünüm elde etmenize yarayacak olan 6 adet özel parlama efektini item mall'a ekledik. Bu parlamalar herhangi bir damage avantajı sağlamayacak olup, yalnızca görüntü ve efekt olarak değişime yardımcı olacaktır. Bununla birlikte herhangi bir silahınızda hali hazırda iteminizde basılı olan parlama efektini silmek ya da değiştirmenize olanak sağlayacak olan Remove Scroll item mall'a eklendi.



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: 21a745e1f4ad3809a7.png]
Unutulmuş Dünya'dan Likya macerasına gizemli kartlar! Forgotten World macerası.

Likya macerasında etkinlikler arasında belki de en zorlu ve sabır gerektiren etkinlik olarak Forgotten World sizleri bekliyor olacak. Dimension Holes ile açtığınız kapıdan Forgotten World(Unutulmuş Dünya)'e geçiş yapabilirsiniz.Forgotten World'de bulunan Gizemli Unique'leri keserek ya da gizli hazine sandıklarını bularak Talismans adı verilen koleksiyon öğeleri elde edebilir, seviyenize bağlı olarak istenilen kitap için tüm talismanları biriktirir biriktirmez, bunları Power Silahlar ile değiş tokuş edebilirsiniz.

Özellikle oyunun ilerleyen dönemlerinde kesilmemesi ile oldukça kötü görüntü oluşturan Dimension Pillarlar kaldırılarak dimension hole'ler JoySro Special Shop'a eklendi. Artık o baş belası Envylerden rahat bir nefes alabileceksiniz.

11DG için Koleksiyon Kitap İsimleri : Broken Key, Large Tong, Phantom Harp, Evil's Heart, Vindictive Spirit's Bead, Hook Hand, Commander's Patch, Sereness's Tears



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: 6759c5e33350bb4bc4.png]



Baş belası Envy'lere Elveda!

Özellikle oyunun ilerleyen dönemlerinde kesilmemesi ile oldukça kötü görüntü oluşturan Dimension Pillarlar kaldırılarak dimension hole'ler JoySro Special Shop'a eklendi. Artık o baş belası Envylerden rahat bir nefes alabileceksiniz.

[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]



Likya'nın geçim kaynağı Kervancılık sistemi!

Likya'nın oyun deneyiminde kervancılığın her zaman dinamik bir şekilde oyunun en önemli yapı taşlarından birisi olmasını istiyoruz. Önemli bir gelir kaynağı olan kervancılık ile gelir elde edebilir, karakterinizi bu gelirle geliştirebilirsiniz. Meslek olarak Likya'da her zaman oldukça keyifli bir oyun deneyimi sizinle olacak.

[Resim: 583075e3332476fb50.png]



Likya'da yapacağınız kervancılık ile kazanabileceğiniz gelir düzeyi yukarıdaki tabloda belirtilmiştir. Kervancılık sistemini daha heyecanlı bir hale getirmek, tüm güç dengelerini bir arada tutmak, aksiyon dolu bir meslek deneyimi yaşatmak adına yalnızca Jangan ve Donwhang şehirleri arasında kervan yapılabilmektedir.

Kervancılar için daha hızlı gelir imkanı, Thiefler içinse daha heyecanlı hırsızlık imkanı sunacak bu yeni sistem ile Jangan ve Donwhang şehirleri arasında gerilim ve heyecan hiç bitmeyecek.


[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]



[Resim: 0a8595e1f4c5f1bb90.png]

İpek yoluna yön verme zamanı geldi! Wanted System Likya'da!

Likya'da kervancılık sistemi her zaman ön planda olması hedeflenmektedir. Bu kapsamda; Kervancılığı daha fazla keyifli hale getirecek ve stratejik açıdan meslek alışkanlığını pekiştirecek olan Wanted sistemi Likya'ya entegre edildi. Meslek kıyafetlerinizi giyip savaştığınızda öldürdüğünüz her bir oyuncu için 1 puan kazanacak olup, sizin ölmeniz durumunda 2 puan silinecektir. Bu puanların 1 hafta boyunca birikmesi ile oluşturulacak olan Job Rank sıralaması sonucunda ilk 5 te yer alan oyunculara sıralamaya göre Buff verilecektir.


[Resim: a00fb5e1f4c1446647.png]


[Resim: d12665d018eb254a38.png]


[Resim: 9dd275d0a29a001d2f.png]

Hero mode efektlerin sağlıklı bir şekilde görünebilmesi için Grafik ayarlarından tüm efektleri aktif etmeniz gerekmektedir. Bunun için yapmanız gerekenler; Esc > Option > Video > Graphic > Effect Quality > See All Effects komutlarını izleyerek efektlerinizi açabilirsiniz.




[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: 5cc065e221bf6a7d66.png]

Karanlık diyarın savaş sahnesi! Job Temple

Likya'da oyunun her alanında çeşitli rekabet faktörlerini oyuna dahil ettik. Tekdüzelik yerine birbirinden farklı maceralar ile oyunda sizlere keyif verecek bir çok sistemsel deneyimlere yer verildi.

Alexandria Şehrinde bulunan Job Temple'den Gold ve Silver coinleri elde edebilirsiniz.

Aktif Job Cave sistemiyle Haroeris, Anubis, Seth, Neith, Selket, Isis gibi uniqueleri keserek elde ettiğiniz Silver ve Gold Coinler ile 11DG Immortality veya Destruction eşyalarını satın alabilirsiniz.

Likya serüveninde karakter yapılandırmanızda Temple önemli bir yer tutacaktır. Karakter yapılandırması yaparken özellikle Temple uniquelerinden düşüreceğiniz Coinler Likya'da önemli bir ticari fonksiyon ve karakter yapılandırma unsuru olacaktır. Aşağıdaki tabloda hani uniqueden kaç adet coin drop olacağı belirtilmiştir.



[Resim: 671565e260697b0e33.png]
[Resim: f20935e2606a340d1a.png]




[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: 924f95e3355a10dec6.png]


Likya'nın cesur avcıları için .. Gözlerine bakmayı hiç denediniz mi ?

Likya macerası oyun örgüsü bakımından oldukça heyecan dolu geçecek. Bu heyecanlardan birisi de Medusa heyecanı olacak. Likya'da Medusa heyecanını biraz daha pekiştirmek, rekabeti arttırmak ve unique serüveni oluşturmak adına Medusa'ya bazı özel ödüller eklendi.

Medusa kendisini kesecek cesur avcısına;
  • Diamond Box - 2 Adet
  • Platinum Box - 3 Adet
  • Gold Box - 3 Adet

Olmak üzere bu birbirinden değerli özel eşyaları avcısına teslim edecek.





[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]

[Resim: 1709d5e20b62e622cf.png]



Hayatta kalmak için çok neden var! Survival Arena

Tamamen JoySro'ya özgün olan bu özel etkinlik ile heyecanı tüm anlamıyla yaşayacaksınız. Etkinlik başladıktan sonra tek bir amacınız var, o da hayatta kalmak. Hayatta kalan son oyuncunun etkinliği kazanacağı bu etkinliğin birbirinden güzel ödülleri sizleri bekliyor.

[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


[Resim: 832905e25f4a7d9fe9.png]




Şimdi savaş zamanı! Battle Arena

Battle Arena oyuncuların kolayca katılım gösterip çeşitli modlardan oluşan takım savaşı sistemidir. 8'e 8 ila 32'ye 32 kişilik savaşlara olanak veren küçük ila orta ölçekli bir PvP sistemidir. Oyunculara ödül olarak beceri tecrübe puanları ve arena coins verilir;

Battle Arenaya;
- Random Arena
- Party Arena
- Guild Arena
- Job Arena gibi çeşitli kategorilerde giriş yapabilirsiniz.


Likya macerasının uzun soluklu ve dengeli bir şekilde ilerlemesini istiyoruz. Bu kapsamda Battle Arenaya girişler sunucu açıldıktan sonra salt çoğunluk maksimum levele ulaştıktan sonra açılacaktır. Yani sunucu başında coin kasılması bu sayede engellenmiş olacak.


[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]



[Resim: 938455e221be8d3eca.png]



Gizemli şehrin macera dolu serüveni! Holy Water Temple

Holy Water Temple rütbe(title) görevlerini yapabileceğiniz alandır ve 3 (üç) kattan oluşmaktadır. Her bir kat bir diğer katlara oranla daha fazla zorlaşmaktadır.
Horus, Sekhmet, Nephthys, Osiris, Sphinx gibi uniqueler burada yer almaktadır. Şansa bağlı olarak uniquelerden Silver Coin ve Copper Coin düşmektedir. Holy Water Temple 'ye girebilmek için Party de olmanız ve içeride bulunduğunuz sürece Party'nin bozulmaması gerekmektedir.
Holy Water Temple'ye giriş hakkı günde 2 defa ile sınırlandırılmıştır.



[Resim: 11a365e1f6f9c801c3.png]


Hatasız adil bir oyun ortamı için Likya!

Likya'da oyunun temelinde yer alan bazı hataları düzelterek daha adil bir oyun ortamı sunmayı hedefledik. Oyunun temel bazı hatalarından dolayı kimi oyuncular bu hatalardan adaletsiz şekilde güç veya kazanım elde edebiliyor ve adaletsiz bir oyun ortamı olmuş oluyordu. Likya macerasında bu tip hataları istemediğimiz için aşağıda yer alan düzenlemeler ile sizlere daha keyifli bir oyun ortamı sunduk.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Şehir dışarısında bazı oyuncuların amacı dışında kullanımı nedeniyle skill hatalarına olanak sağlaması nedeni ile Stall açılmasını yasakladık. Amacına hizmet etmek amacıyla Stall'lar yalnızca şehir merkezlerinde açılabilir.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Capture The Flag esnasında Resurrection (Res) Skillinin kullanımı ile bazı oyuncuların haksız şekilde CTF'de kazanç elde etmesini önlemek adına Capture The Flag etkinliği içerisindeyken tüm Res skillerinin kullanımı kapattık.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Daha gerçekçi, daha keyifli ve daha adil bir oyun ortamı olmasına adına bir diğer düzenlememiz ise meslek (Trader - Hunter - Thief) etkinliğinde yapıldı. Kervan çekiminin daha gerçekçi, daha adil ve daha keyifli bir oyun modu olması adına meslek kıyafeti takılıyken Reverse kullanımını kapattık. Bundan böyle meslek kıyafeti üzerinizde varken reverse kullanamayacaksınız.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Return Scroll kullanımı esnasında iptal edilmesiyle bazı skillerin hata vermesi nedeni ile Return Scroll kullanımı sonrasında iptal edilmesi engellendi. Bu sayede bu hatadan kaynaklı haksız skill kullanımının önüne geçilmiş oldu.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Şehirler arası teleportta gereksiz zaman kaybına neden olan tüm şehir teleportları kısaltıldı. Örneğin Jangandan Hotan'a bir seferde teleport olabilirsiniz.



[Resim: fb6be5e1e297ea0bcc.png]


Sunucu içi güç dengelemesi! Uzun soluklu bir macera için!

Daha önceki sunucularımızdan edindiğimiz tecrübe ile çok uzun soluklu bir macera için bazı güç dengelemeleri yapılmasına kanaat getirdik. Bu kapsamda Likya'da oyuncularımız arasında güç farkı oluşmasını önlemek adına, tüm oyun senaryosunun kontrollü bir şekilde yönlendirilmesi adına bazı oyun modları kontrollü şekilde açılacaktır. Dilerseniz detayları birlikte inceleyelim;

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Likya'da eşitlik ve adaleti ana prensiplerimiz arasında tutuyoruz. Bu nedenle sunucunun ilk açıldığı zamanlar hızlı bir şekilde seviye atlayarak Job Cave'e ilk giren oyuncu grubunun hızlıca coin toplayarak rakipleri ile aralarında fark açılmasını önlemek adına Job Cave'de sonradan yapılacak güncelleme duyurusuna kadar uniquelerden coin drobu kaldırıldı. Gerekli salt çoğunluk 105 leveli aştığında yapılacak bir güncelleme ile Job Cave içerisinde yer alan uniquelere coin drobu tekrar geri eklenecek.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Likya'nın uzun soluklu bir sunucu olmasını hedeflediğimiz için adil ve eşit bir oyun ortamı yaratabilmek, oyuncular arası güç dengesini koruyabilmek adına oyun içerisindeki oyuncu çoğunluğunun maksimum levele ulaşana kadar Forgetten World kapalı tutulacak ve hızlı bir şekilde üst seviye silah çoğulmasının önüne geçilmiş olacaktır. Gerekli seviyede oyuncu maksimum levele ulaştığında Forgetten World gelecek bir güncelleme ile açılacak ve yeni bir macera başlayacaktır.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Dengeleri korumak adına bir diğer sunucu yapılandırması ise Battle Arena'da planlanmıştır. Oyunun ilk başlangıcında tüm ilginin maksimum levele ulaşma çabasında toplanmasını istediğimiz ve Likya macerasının uzun soluklu bir macera olmasını istediğimiz için oyun başlangıcında Battle Arena'da kapalı kalacaktır. Daha önceden duyurulacak bir güncelleme çalışması ile oyunun ilerleyen zamanlarında Battle Arena tekrar aktif edilecektir.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Likya'da kervancılık sırasında spawn olan thief sayısını belirli bir oranda azalttık. Tek başlarına kervancılık yapmak isteyen oyuncularımız Likya'da daha kolay bir şekilde kervan çekebilecek. Üstelik bu sayede eski sunucularımızda özellikle special kervan saatlerinde thief spawnı ile oluşan lagın önüne geçmiş olduk.

[Resim: ae1235e335128efa63.png] Daha önceki sunucularımzıdan edindiğimiz tecrübe ile oyun içi silah ve eşya dengelemesinde rate dağılımı en ideal şekilde oranlandı. Kısaca Nova set dizmeden immortal dizilmesi eskide kaldı [Resim: wink.png]





[Resim: 922175e1f6f6fb2c5f.png]

Günün her anında oyun keyfinize keyif katacak, ödüllü bir çok otomatik etkinlik ile JoySro'da heyecanı daimi olarak yaşayacaksınız. Hiç bir kontrol gerekmeksizin belirli aralıklarla otomatik olarak başlayacak ve yarışma formatında sürecek olan oto eventlar ile sizler de heyecana ortak olup, ödüller kazanabilirsiniz.




[Resim: 24ae95bdb8dbac949e.png]
Tombala Etkinliği
Ne kadar şanslısınız? Şansınızı bundan böyle sadece Alchemy'de değil Tombala etkinliğinde de gösterme vakti! Klasik ve bir o kadarda keyifli tombala oyunundan esinlenilen etkinlik ile doğru rakamları denk getiren oyuncu için tombala vakti!

[Resim: 151095bdb8d9d099c2.png]
Lucky Global Etkinliği
Hiç ummadığınız bir anda yazdığınız bir globalden ödül kazanabileceğiniz aklınıza gelmiş miydi? Lucky Global etkinliğinde belirlenen zaman diliminde yazılan globaller arasından bir şanslı global ödülü kazanıyor.

[Resim: 232ec5bdb8db3b513b.png]
Tek mi Çift mi Etkinliği
Sezilerinize güveniyor musunuz? Güveniyorsanız bu etkinlik tamda size göre. Sistem tarafından otomatik olarak belirlenecek olan sayının tek mi yoksa çift mi olduğunu bil, ödülü kazanan şanslı isim sen ol!

[Resim: 5a50f5bdb8d65acdf5.png]
Blackjack Etkinliği
Oyunun ağır abilerine ithafen masanın er meydanı Blackjack karşınızda! Blackjack oyunundaki hünerlerinizi konuşturun ve bu etkinliği kazanarak ödülün sahibi siz olun.

[Resim: 400e65bdb8e500f550.png]
Deathmatch Arena Etkinliği
Sona kalan savaşçı kim mi olacak? İşte bu sorunun cevabını en güzel şekilde bulabileceğimiz ölüm savaşı karşınızda. Belirli bir alanda beliren ve tamamen oyun kurgusu birbirini öldürmek üzerine kurulu olan oyuncuların ölüm kalım savaşı. Hayatta kalan son oyuncu ödülü kazanan isim oluyor.



Oto etkinlikler hakkında detaylı rehber konusu ve etkinlik saatleri ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.



[Resim: a50b35e1f7005599cb.png]




[Resim: d85c05e33422de215d.png]

Özellikle kervanda oldukça önemli olan 75 ve 90 Level kervan ve binek petleri Likya'da aktif.Aynı zamanda Likya'ya özel olan bir kervan peti sizlerle olacak.


[Resim: d85c05e33422de215d.png] 

Oyun içi oyuncu güç dengelemesine fazlasıyla önem veriyoruz. Oyuncuların birbiri ile aralarında güç farkının fazla olmasını engellemek, daha eğlenceli ve popülasyonu fazla bir oyun ortamı olmasını hedeflediğimiz için IP Limit 4 ile, PC Limit 2 ile sınırlandırılmıştır. Bir IP üzerinden en fazla 4, bir bilgisayardan en fazla 2 karakter açılabilmektedir. Sanal sunucu, proxy, veya vpn tarzı uygulama kullanarak bu kuralı aşmaya çalışan oyuncular otomatik olarak ban cezası alacaktır.


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

JoySro yazılımcıları tarafından hazırlanan ve tamamen karakter güvenliği sağlanması adına tasarlanan JoySro Güvenli Kip ile hırsızlığa karşı karakterinizin güvenliğini en üst düzeyde korumaya çıkartacaksınız. Güvenli kip hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak erişebilirsiniz.


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

Oyunun belki de en heyecanlı olan bölümü başlangıç aşamasında maksimum level yarışında hangi oyuncunun önde gittiğini otomatik olarak rutin aralıklarla notice ile bildirilecektir. Bu sayede rakipleriniz ile aranızdaki farkı daha iyi görebileceksiniz.


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

Oyun içi güç dengelerin korunmasına oldukça önem veriyoruz, bu nedenle daha heyecan dolu bir oyun ortamı için guild oyuncu limitleri 32 olarak belirlenmiş ve union limitleri 3 olarak sınırlandırılmıştır.


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

IP Limiti kural dışı bir şekilde aşmaya çalışan oyunculara kötü bir haber! JoySro yazılımcıları tarafından yazılan ve başka hiç bir sunucuda olmayan Proxy Guard Likya'da aktif. Otomatik olarak tarama yaparak Proxy açtığı tespit edilen tüm oyuncular o an sistemden uzaklaştırılarak daha adil bir oyun ortamı sizlerle olacak!


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

Alchemy'de oldukça önemli olan advanced elixirler sunucumuzda aktiftir. Simya'da başarılar!


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

Likya macerasında union içi dayanışmayı pekiştirmek adına sohbette var olan kişi limiti kaldırılmıştır. Yani guild içerisinde yer alan tüm oyuncular union içerisinde sohbet edebilir.


[Resim: d85c05e33422de215d.png]

Likya macerasında başka oyuncular ile güvenilir ticaretleriniz için "Aracı" ismini verdiğimiz güvenilir ticaret sorumluları atandı. Item Mall'da yer alan Trust Stone karşılığında aracılardan randevu alabilir, güvenilir bir şekilde iteminizi veya karakterinizi alıp / satabilirsiniz. Aracı kullanılmadan doğacak dolandırılma vakalarında sorumluluk kabul edilmemektedir.




Yukarıda kaleme alınan tüm hikaye ayrıntıları ile Likya macerası 29 Şubat'ta başlıyor.

Likya macerası tıpkı diğer sunucularımızda da olduğu gibi tamamen oyuncu sentezli bir olguyla şekillenecektir. Sunucu özellikleri ve diğer tüm detaylar Beta sürecinde oyuncularımızdan gelen talep, istek, öneri ve şikayetlere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca hali hazırda çalışmalarımızı sürdürmüş olduğumuz bazı hususlar konu ilanından sonra yeni bir duyuru ile konuya eklenebilir.

Likya; Dinamik bir serüvenin keyif dolu hali ile 29 Şubat'tan itibaren kapılarını değerli oyuncularımıza açıyor.

Macera Başlıyor !


Çalışmalarımız şuan kapalı betada ancak sizin de düşüncelerinize ve topluluk olarak katkılarınıza ihtiyacımız var bu nedenle Likya'da tıpkı daha önceki sunucularımızda da olduğu gibi bir Beta süreci planlandı.

Buna göre;

Beta 19.02.2020 ~ 21.02.2020 Tarihlerinde sunucumuz beta süreci için açılıp, Beta test süreci başlayacaktır. Bu süre sonunda tüm karakterler ve ID ler silinip, sunucu açılışa hazır duruma gelecektir.

Likya macerası için resmi açılış tarihi ;


Büyük Açılış 29.02.2020



[Resim: 19fa75e3d4d95300c1.png]

[Resim: c9c6e5e3d4e15e6030.png]



Merhaba Likya ailesi,

Likya sunucumuzun açılışı nedeni ile tıpkı her sunucumuzun açılışında olduğu gibi geleneksel olarak düzenlediğimiz Paylaş & Kazan etkinliğini ilan etmekten mutluluk duyarız.

Likya'nın açılışından önce hem ödül dağıtımına başlamak, hem de Likya ruhunu daha sunucu açılmadan canlandırmak için bu etkinlği organize ediyoruz.

Etkinliğimizin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Hepinize şimdiden bol şans ! İyi oyunlar


[Resim: 19fa75e3d4d95300c1.png]

JoySro'nun en yeni sunucusu Likya bildiğiniz üzere 29.02.2020 Tarihinde kapılarını maceraya açıyor. Likya tüm yönleri ile oldukça yenilikçi ve marjinal bir yapıda inşa edildi. Bu yapının belki de en marjinal unsuru ise kale savaşı ödül sistemi!

Hazır mısınız? JoySro'nun tüm MMORPG oyunlarındaki ödül sistemlerine meydan okuyacak ödül sistemi karşınızda!

Türk Lirası ödüllü kale savaşları!

Evet, yanlış okumadınız Likya'da kale savaşını kazanan guildlere para ödülü verilecektir. Üstelik toplamda 36.000 TL!
Dilerseniz kalelerin ödüllerini hep birlikte inceleyelim;

[b]Hotan Fortress : 5.000 TL

Jangan Fortress : 3.000 TL

Bandit Fortress : 1.000 TL


Ödül belirlenmiştir.

Detaylar : Likya Kale Savaşı Ödül Sistemi




KAYNAK



Bul
Alıntı

 
#2

yararlı



Bul
Alıntı

 
#3

mitra ve saltuktan sonra yeni bir 110 cap tutmaz gibi



Bul
Alıntı

 
#4

bende merak ettim, kale savaşına tl ödülü getirmişler bakalım daimi olacak mı



Bul
Alıntı

 
#5

Joysro oynamadım ama uzun sure kalkmak istediğim serverlerden biriydi kapandıgını
duyunca gercekden üzüldüm 1 ay önce sıkıntıdan joy sro girip car kasmak esti aklıma
giremeyince arasdrdım ve kısmen kapandıgını tamamen kapalı kalacagını
öğrendim gitti emekler kalan saglar bizimle.. selam olsun sro dasşlara .....



Bul
Alıntı


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  joysro likya egypt b silah güncelleme koray 1 1,191 06-02-2024, Saat: 23:45
Son Mesaj: aydinpasa09
  joysro likya forgotten world koray 0 918 17-04-2020, Saat: 23:23
Son Mesaj: koray
  joysro hazar dalaylama 4 2,439 12-07-2019, Saat: 21:14
Son Mesaj: dalaylama

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi

   
Türkçe Çeviri: Emre KRMN, Kodlayanlar MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.  



Merih Forum® bilgi paylaşım platformu. 2015-∞ Tüm hakları saklıdır.