Merih Forum

Tam Versiyon: Samsung - Apple anlaşmasından yeni detaylar!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Apple'ın iPhone 8'lerde kullanacağı OLED ekranları Samsung'dan alma kararı kesinleşmişken, konuyla ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıktı. Samsung'un iPhone 8 üretimindeki rolü ne?







[Resim: iphone-8-ozelikleri-1280x720.jpg]


Geçtiğimiz dönemde sizlere Apple'ın Samsung ile yaptığı OLED ekran anlaşmasından bahsetmiştik. iPhone 8'lerin üretiminde kullanılacak olan OLED ekranları Samsung'un temin edeceğini belirtmiş ve anlaşmanın detaylarını sizlere aktarmıştık.

Bugün gelen haberler ise Samsung'un bu konuda yalnız olmadığı yönünde. Fakat yine de iPhone 8'lerin üretimi için anahtar bir rol üstlendiklerini söyleyebiliriz. Çünkü Apple'ın satın alacağı OLED ekranların büyük çoğunluğunu daha önce de belirttiğimiz gibi Samsung üretecek.


Samsung ekranlı iPhone 8'ler!



Korea Herald adlı bir haber sitesinin yaptığı habere göre OLED ekranlar direkt olarak Samsung'un elinde üretilecek ama Samsung'un iPhone 8 üzerindeki rolü bundan daha da büyük. Çünkü OLED ekranların dışında kalan birçok bileşen de Samsung'un kontrolünde dört farklı Koreli firma tarafından hazırlanıyor olacak.





[Resim: iphoneconceptimage.jpg]




Bahsi geçen firmalar ise STEMCO ve LG Innotek firmalarından başkası değil. Son olarak da devre kartlarının da InterflexBH ve Samsung Electro-Mechanics şirketleri tarafından üretileceği söyleniyor.

Samsung'un OLED üretiminde ciddi anlamda bir dünya lideri haline gelmesi, iPhone 8'lerde kullanılacak ekranların seçimi için de Apple'a yalnızca iki seçenek sunulmasını sağlıyor. Bu seçeneklerden ilki Apple'ınSamsung'dan bu ekranları satın alması ki bu seçenek Apple için daha mantıklı görünüyor, ikinci seçenek ise Apple'ın kendi üretime geçmesi. İkinci seçeneğin hayata geçirilmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.